Kategorijos
Naujienos

Dalinamės patirtimi

Birželio 10 d. turėjome puikią progą pasidalinti Vilniaus Filaretų pradinės mokyklos patirtimi diegiant Nuolatinio tobulinimo metodiką EDU Vilnius organizuotame seminare „Nuolatinis tobulinimas švietime: pasiekimai, patirtys ir išmoktos pamokos“. Eidami šiuo nauju keliu sukaupėme patirtį, kuri jau įdomi ir kitų mokyklų mokytojams.

Šiandien džiaugiamės ir didžiuojamės, kad klasėse atsirado duomenų lentos, mokiniai kuria savo klasės misiją ir susitarimus, siekia bendrų ir asmeninių mokymosi tikslų, siekia koreguoti savo elgesį ir laikytis taisyklių, švenčia mažas ir dideles pergales, kai tai pavyksta, patys veda klasės susirinkimus ir šiemet jau patys pradeda pristatinėti savo mokinio segtuvus tėvams. Džiaugiamės kiekvieno net ir pačiu mažiausiu žingsniu į priekį, tiek mokytojo, tiek mokinių. O jei padarome klaidų suprantame, kad tik tie, kurie nieko nedaro – nedaro ir klaidų.

„Kiekvienas olimpietis nori laimėti aukso medalį. Kiekvienas ieškantis darbo nori jį gauti. Ir sėkmingi ir netokie sėkmingi žmonės gali turėti tokius pačius tikslus. Taigi ne pats tikslas nulemia skirtumą tarp laimėtojų ir pralaimėtojų. Ne pats tikslas savaime lemia tai ar tu jį pasieksi. Tikslas tiesiog yra.

Tik tada, kai žmogus daro labai konkrečius tikslo link vedančius veiksmus ir nuolat tobulėja jis gali pasiekti gerą rezultatą. (Iš James Clear knygos „Atominiai įpročiai: maži pokyčiai – reikšmingi rezultatai“)“