Kategorijos
Būreliai Mokiniams Tėvams

Kūrybinių įgūdžių būrelis

Kodėl kūrybinio mąstymo įgūdžiai yra svarbūs?

Kūrybinio mąstymo įgūdžiai padeda mums spręsti problemas, į kurias nėra aiškaus ar lengvo atsakymo. Nesunku suprasti, kodėl kūrybinio mąstymo įgūdžius svarbu ugdyti bei palaikyti ir suaugus!

Problemų sprendimo ir kūrybinio mąstymo įgūdžių ugdymo smegenų mokslas yra gana įdomus. Kiekviena nauja patirtis smegenyse sukuria naujas jungtis (sinapses) – vaikai šias jungtis (mokymąsi ir supratimą) plėtoja daug greičiau nei suaugusieji, o pakartotinė patirtis šias jungtis sustiprina. Nuolat nepraktikuojamos jungtys laikui bėgant silpnėja ir galiausiai gali išnykti (kai pamirštame ką nors, ką anksčiau žinojome ar supratome).

Suteikdami vaikams galimybę kurti, formuojame ir stipriname sinapses, reikalingas aukštesniems mąstymo įgūdžiams, tokiems kaip problemų sprendimas, loginis mąstymas, organizavimas ir abstraktus mąstymas.

Ką veiksime?

Būrelio metu turėsime įvairias kūrybines veiklas. Istorijų pasakojimo, vaidybos, piešimo, mokysimės generuoti idėjas, jas filtruoti ir įgyvendinti. Susipažinsime su įvairiomis kūrybinio įkvėpimo technikomis. Pažindinsimės su mokyklos augalija ir erdvėmis, kartais net išnaudosim jas kūrybai. Užsiėmimo metu dažniausiai dirbsime komandoje, bet ir turėsime individualių užduočių.

Vieno užsiėmimo kaina 10 eur.* Visos reikalingos priemonės įeina į kainą.

*Galima kompensacija socialiai remtinoms šeimoms.

Užsiėmimai vyks Filaretų mokykloje ketvirtadieniais, 16 val.

Registracija čia.