Šiais mokslo metais Vilniaus Filaretų pradinės mokyklos mokiniai įsitraukė į projektą „Ateities skonio kelias: tvarūs maisto sprendimai“, kurio tikslas – ugdyti atsakingą požiūrį į maistą, tvarumą ir aplinkosaugą. Viena iš veiklų buvo praktinis darbas – daržovių ir prieskoninių augalų auginimas.
Mokiniai, padedami mokytojų, sėjo moliūgų, žirnelių ir įvairių prieskoninių žolelių sėklas pakeltose lysvėse, esančiose mokyklos kieme. Jie sužinojo, kaip svarbu paruošti dirvą, pasirinkti tinkamą vietą, atsižvelgiant į šviesą ir drėgmę, bei kaip prižiūrėti augalus: laistyti, ravėti, stebėti jų augimą.
Vaikai atsakingai rūpinosi savo daržais – kasdien stebėjo, kaip dygsta ir auga jų augalėliai, mokosi juos atpažinti, suprasti jų poreikius. Augindami savo maistą, mokiniai praktiškai patiria, ką reiškia tvarus vartojimas, kaip galima prisidėti prie sveikesnės gyvensenos ir mažesnio poveikio aplinkai.
Projektas padeda vaikams ne tik įgyti praktinių įgūdžių, bet ir ugdo sąmoningumą, bendradarbiavimo įgūdžius bei skatina domėtis aplinka. Tikime, kad šios patirtys paliks gilų įspūdį ir įkvėps vaikus atsakingai žiūrėti į ateities maisto pasirinkimus.
Projektą vykdome dėka EDU Vilnius ir Vilniaus miesto savivaldybė
